Szomszédok

Hat lakásos társasházban élek, szintenként 2 lakás. Legalul lakik egy zenészsrác a lengyel csajával meg a kb 10 éves kisfiával. Velük van a legkevesebb kontaktom, nagyon ritkán látjuk egymást, és akkor is max köszönünk, de semmi több. A kisfiút kb 2 éve egyáltalán nem is láttam. Mellettük lakik egy kb 55-60 éves házaspár, törzslakók, mert a férfi apja építtette anno a házat. Velük él a fiuk, egy kb 25 éves begubózó srác. Velük jóban vagyok, hétvégén együtt molyoltunk a kertben, szoktunk beszélgetni, lakógyűlni (minden jókapcsolat forrása), felvetni problémákat meg megoldani. A srácot mondjuk általában hétvégén késődélelőtt látom, amikor becsöngetek valamiért hozzájuk, és szülők híjján ő jön ajtót nyitni, általában akkor ébred, kurva morcos (pardon!) alig tudja a szemét kinyitni, és még úgy nincs sok köze a világhoz. De az előző családdal ellentétben ez a srác akkor is köszön vagy visszaköszön, ha a közös tulajdonunkon kívül, az utcában találkozunk.
Aztán a középső emeleten lakik egy korombeli (ez de szarul hangzik!) házaspár 2 kisgyerekkel. Cukik, normálisak, jóban vagyunk, pénteken együtt drukkoltunk a kerékcserélőknek, hogy sikerüljön leoperálni a teljességgel rágyógyult első kerekeket a játékautómról, hogy nyári gumikat kapjon. Ha találkozunk, mindig dumálunk, néha, ha pont akkor jövök haza, amikor ők lent napzáró cigizést tartanak, akkor megkínálnak, és ottmaradok, szóval tök oké szomszédi viszony ez is. Mellettük lakik egy 60 körüli nő, a férje már meghalt, na ő nem annyira jófej, kicsit morcos, mogorva, nagyon rugalmatlan, de gondolom nehéz élete van / volt, ha jól tudom, most betegséggel küzd, a lakását nem szokta nagyon elhagyni. Vele él még a 2 nagy gyereke, egy fiú és egy lány, mindketten 35 körüliek vagy annál is több. Velük is köszönés a max viszony, de egymásról nem tudunk semmit.
Végül legfelül van az én lakásom meg a már jól ismert szomszédok. Ott a szülők nálam pár évvel idősebbek, két cuki kisgyerek. Velük a legjobb és legközelibb a viszony, egymástól kérünk kölcsön dolgokat, ha épp nincs valami otthon, de beszélgetünk is, szabad az átjárás egymáshoz, elég sokat tudunk egymásról, azon szoktunk nevetni, hogy a közös falba majd vágunk egy ajtót.
És még az is idetartozó info, hogy a kert mindig zárva van, az autókiálló és a gyalogos kapu is kulccsal / kóddal nyílik, tehát az járkál bent, aki itt lakik.
Na és az engem foglalkoztató kérdés: ki írta tegnap fel a szaharai porral beborított autómra, hogy LOVE? :) Télen, amikor hó borította, akkor valaki szintén belerajzolt egy szívet - ez most jutott eszembe. Akkor gondoltam, biztos valamelyik gyerek viccelget, oké, tök kedves. Most is tök kedves, de szerintem 8-10 év alatti gyerekek egyrészt nem biztos, hogy ezt le tudják írni, másrészt miért tennék? Akkor a szülők? Hát az meg teljes abszurdum, nem látom magam előtt, ahogy valamelyikük jön haza autóval, száll ki a család, ő meg ráírja az ujjával az ablakomra, hogy LOVE? Szóval ki volt?

Megjegyzések

  1. Az Agatha Christie-rejtélyek nyomán (az a gyilkos, aki a legkevésbé gyanús):
    1. tipp: 60 körüli özvegy nő
    2. tipp: 25 éves begubózó srác
    3. tipp: a közvetlen szomszéd gyerekek :)

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezek a tippjeim ugyanilyen sorrendben...
    4. a meghalt férj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg! Aki valójában nem halt meg, csak [spoiler: a feleség bezárva tartja a lakás egyik apró szobájában].

      Törlés
  3. Haha, Miss Marple-k akcióban!! :) a nő kérem kizárt. Nincs kedvességérzete, nem hagyja el a lakását, és eleve, teljességgel lehetetlen, hogy titokban szerelmes lenne belém. A begubózó srácról is nehezen tudom elképzelni az előbbieket, bár ő elhagyja a lakást rendszeresen. Meg talán kedves is. Viszont nem vagyok a szíve csücske, mert miattam nem tud az illegális belső parkolóhelyén állni, mert ha ő ott áll, én nem tudok ráfordulni a legális parkolóhelyemre, így megkértem, hogy távozzon és utcán parkoljon. A kisfiú meg nem tud szerintem angolul még ilyet, 5 éves. Mondjuk bírjuk egymást magas szinten, sőt, az autómat is szereti, de....
    De nagyon ciki vagyok, mert kiderült csütörtökön, hogy ezt csak a nárcisztikus fejem rakta össze, valójában valaki huncut mindössze annyit írt az autóra, hogy LOL... bakker! kezdődhet elölről a nyomozás. És egyben le is szűkül 25 alattiakra a dolog, mert afelett ki a bánat irkálna LOL-okat más autójára? Tiszta rejtély itt a élet, komolyan mondom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

hétvége

nehéz

1 hét, 1 hónap, 1 év